Vakopleiding NIWO

Vakopleiding NIWO

Om als ondernemer in het beroepsgoederenvervoer te mogen starten moet men “vakbekwaam” zijn. Dit is één van de voorwaarden om in het bezit te komen van een NIWO vergunning. Vakbekwaamheid kan worden aangetoond met het door de CCV afgegeven getuigschrift. Dit getuigschrift wordt afgegeven als alle modules met een voldoende resultaat zijn afgelegd.

De opleiding voor Ondernemer in het goederenvervoer is opgebouwd uit 6 modules.
Financieel management
Calculatie
Bedrijfsmanagement
Personeelsmanagement
Wegvervoer goederen
Internationaal vervoer

De CCV organiseert een aantal malen per jaar op verschillende plaatsen onder andere Zwolle en Utrecht examens voor Financieel Management en Calculatie. De andere modules worden afgesloten met een computerexamen (multiple choice). Computer examens kunt u zelf plannen. Voldoende scores blijven maximaal 5 jaar geldig, dit betekent dat u binnen een tijdsbestek van 5 jaar voor alle modules voor alle modules een voldoende moet hebben behaald.

De lestijden zullen zijn van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Het vakdiploma is een van de drie eisen voor de NIWO eurovergunning. Je komt in aanmerking voor een Eurovergunning als je voldoet aan de volgende drie voorwaarden :

Vakbekwaamheid: Je toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer
Kredietwaardigheid: Je toont aan over voldoende financiële middelen te beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming
Betrouwbaarheid: Je toont dit aan met een integriteitsverklaring beroepsvervoer (verklaring van goed gedrag), die je via Justitie of de gemeente kunt aanvragen.